Info over Rekenen

Op onze website staan alleen spellen waarin je tafels kunt oefenen maar het rekenen zelf is natuurlijk veel uitgebreider, zo kun je naast vermenigvuldigen ook optellen, aftrekken en delen. Het spelen van spellen is natuurlijk heel erg leuk voor kinderen en als ze er dan ook nog eens van leren rekenen is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Door het spelen van onze tafels leer je supersnel vermenigvuldigen. Een snellere en leukere manier van leren is er gewoon niet! Daarnaast is het ook een stuk beter voor de ontwikkeling van een kind dan andere spelletjes. Helaas is het zo dat veel ouders het hun kinderen verbieden om spelletjes te spelen, terwijl er juist zo veel van geleerd kan worden. Ze blijken namelijk van een zeer positieve invloed te zijn op de rekenkennis van kinderen.

Rekenspelletjes werken echt

Onlangs is door meerdere onderzoekers onderzocht wat het effect van onze games is op de rekenkennis van kinderen. Het bleek dat scholieren die ze speelden een stuk sneller waren in het oplossen van sommen. Daarnaast maakten ze ook nog eens minder fouten, en bleken ze rekenen een stuk minder erg te vinden dan kinderen die deze spelletjes niet speelden en het rekenen alleen maar uit de boeken leerden. Kinderen die regelmatig ons materiaal oefenen beginnen rekenen op een gegeven moment te associƫren met de spellen en krijgen er dus een fijn gevoel bij als ze sommetjes op mogen lossen. In hun hoofd zijn ze namelijk niet bezig met het oplossen van sommen, maar met het spelen van een spel!

Voor wie zijn de rekenspelletjes?

Of je nu pas begint met rekenen, of dat je al een geoefend rekenaar bent, voor iedereen zijn er wel leuke spelletjes van tafels te vinden op deze website. We hebben makkelijke en juist hele moeilijke keersommen op de site staan, zo kun je jezelf uitdagen! Een rekenspel spelen is een ideale manier om vertrouwd te raken aan het rekenen. Op deze manier wordt het leuk gemaakt.

Spelletjes voor elke groep

Er is voor elke groep wel iets te vinden op onze site. Als je net begint met rekenen zijn er spelletjes waarbij je simpele tafels kunt oefenen. Zit je al een paar groepen hoger? Dan hebben we wat meer uitdagende opdrachten. Zelfs voor leerlingen uit groep 7 en 8 hebben we genoeg materiaal. Zij hebben juist veel oefening nodig, omdat ze zoveel verschillende sommetjes moeten maken. Juist door veel te oefenen met onze tafels gaat dit al snel veel beter. Misschien krijg je er zelfs wel een wiskundeknobbel van!

Absoluut niet saai

Tafels oefenen en rekenen op het internet heeft misschien de indruk heel saai te zijn, juist omdat er zoveel bij gerekend moet worden. Maar het tegenovergestelde is waar. Bij veel spelletjes is het de bedoeling dat je de sommen zo snel mogelijk oplost en hierdoor vormt het rekenen juist een extra uitdaging. Als je de sommen niet snel oplost zal je het spelletje waarschijnlijk niet halen en als je het wel haalt kun je telkens proberen om jouw eigen highscore te verbeteren. Ook hebben ze allemaal weer een ander leuk thema, zo moet je in de ene sommen vangen met een sneeuwman en in de andere opdrachten oplossen met een helikopter. De spelletjes zijn speciaal gemaakt om te zorgen voor plezier. Dat er bij gerekend moet worden is een manier om tegelijkertijd veel kennis te verspreiden, waardoor degene die het spel speelt er ook nog veel van leert. Maar plezier hebben in het spelen van het spel is het belangrijkste!